Annette Præstegaard - designbureau

 
Kylling Salat

paté med and

Sådan lykkes det - Mine allerbedste mad- og bageopskrifter

search engine by freefind advanced
Brød
Forretter
Hovedretter
Dessert
Kage
Jul
Forside

 

Sydamerikansk kylling
1 kylling, 1½ dl fløde, 1 spsk. citronsaft, 1 tsk. Worchester-sauce, 2 fed hvidløg, salt, peber, 2 tsk. paprika, 2 dl rasp, 2 tsk. knust salvie.

Bland fløde, citron, w-sauce, knust hvidløg, paprika. Kyllingestykkerne lægges i blandingen i køleskab til næste dag. Vendes nu i rasp og drysses med salt, peber og salvie. Stykkerne lægges i bradepande. 175° 1 time.
Serveres med ris og tomatsauce med hakkede løg og fløde blandingen fra marineringen.
 
Tærte med broccoli
Dej: 200 g mel, 125 g smør, salt, 3 spsk. vand, lidt revet ost.
Fyld:1 broccoli, 6 æg, 1 dl. fløde, 1½ dl. sødmælk, 1 spsk. mayonnaise, 75 g revet ost , et drys paprika, et 1/4 tsk. muskat

Mel, smør, ost, vand og salt røres. Beklæd smurt tærteform. 200° 10 min. Giv små broccoli hoveder et opkog og si vandet fra. Rør mælk, fløde, æg, mayonnaise, ost, salt, muskatnød og cayennepeber i en skål.
Fordel broccoli på bunden og hæld æggemassen over. 200
° i 40 min.
 

"Trible-kød"
En rulle af tre salgs kød: Kalv, kylling og gris. 400 gr. kalvefars, 2 stk. kyllingebryst, 1 pk. bacon i skiver.

Farsen røres let med 1 æg, lidt revet løg, salt, peber, ½ tsk. muskat, ½ tsk. karry, rasp eller mel. Baconstykker lægges parallelt på bagepapir. De to kylling stykker flækkes og lægges i forlængelse af hinanden på baconstykkerne, saltes let. Farsen lægge som en pølse på kylling stykkerne. Det hele rulle ind i bagepapiret, som lukkes som en pakke. 200° i 40 min. Skæres i stykker af ca. 3 cm's tykkelse og serveres med salat og "Kartofler Anna" (kartofler i skiver i ovnfast fad med salt, peber, smør og ½ tsk. muskat)
 
Æggekage - den gammeldags fra Mormor
2 pers.: 5 æg, 1 pk. bacon, 1 spsk. majsmel, salt, peber, evt. paprika, 5 spsk. mælk, 2 timater, purløg. Groft rugbrød.

Bacon ristes på panden, evt. fedt hældes fra. Æggeblommer, mel, krydderier og mælk piskes sammen. Æggehvider piskes stive og vendes i massen. Hæld på pande med låg eller læg staniol over. Ca. 20 min ved svag varme. Æggekagen hæver betydeligt, men falder ved pyntning.
Pynt med tomatskiver, bacon og purløg.
"Rigtig" salatdressing - den uundværlige
1 fed hvidløg, salt, peber, sukker, Dijon sennep, rødvinseddike, vindruekerneolie, olivenolie.

Salt, peber og 1 knsp. sukker i skålen. Snit hvidløg og mas skiverne ud i krydderierne. Tilsæt 2 spsk. rødvinseddike og 2 spsk. olivenolie + 3 spsk. vindruekerneolie og rør alt godt.
Salaten vendes først i dressingen, når salaten er på bordet klar til servering.
 
Saltimbocca, Italiensk super middag
4 personer. 600 gr. mørt kalvefilet 200 gr. parmaskinke, friske salvieblade,  salt og peber, 1 dl Marsala eller Vermouth. Tilbehør: Tortini Di Ricotta (ostekroketter) der laves af 1 bæger Ricotta, 6 sps.k reven parmesan, 2 æg, mel og rasp.

Ostekroketter: Ricotta og parmesan røres, tilsæt mel og æg. Sæt på køl.
Skær kød i tynde skiver.  Læg en skive skinke og et salvieblad på hvert kødstykke og rul det, holdes sammen med kødpind. Brunes i olivenolie på pande, tilsæt salt og peber, Marsala. Simrer et øjeblik og er klar til servering.
Tril kroketterne i kogler, str. som spiseske, vend i rasp og steg lysebrune i gryde, vend konstant. Hæld skyen over kødet og server med flûtes.
 
Kartofler Anna
Kartofler, smør, olie, salt og peber. Evt. muskat

Kartofler skrælles og skæres i papir-tynde skiver. De lægges i lag med salt og peber - skiftevis smørklatter og olie mellem lagene. Der kan anvendes souffle skål eller springform. Bages 1½ time ved 200°.
 
Flødekartofler
2 ½ kartofler og 1 stor porre snittes ret tyndt og taglægges i ovnfast fad. Hæld 4 dl. boullion og 1/4 l fløde ved. Drys salt, peber, ½ tsk. paprika og 1 tsk. muskat. Bag midt i ovnen ved 200° i 1½ time.
 
Provencalsk lammekølle
1,5 kg lammekølle, 1,5 kg kartofler, 3 store skiveskårne løg, 4 fed hvidløg, persille, bouillon, 2 tsk. herbes de provence, min gelé, salt og peber.

Kartoflerne skrælles og skæres i skiver, de taglægges med løgene i stort ovnfast fad. Drys med sal og peber. Køllen spækkes med splinter af hvidløg og persille og lægges oven på kartofler og løg. Hæld 2 dl bouillon ved, drys med salt, peber og krydderier. 200° i 1½ time. Sæt hele fadet på bordet og skær køllen ved bordet. Server mintgelé til og evt. salat af hvidkål med olie-eddike marinade.
 
Koteletter i fad fra Bordeaux
1 stor kotelet pr. person, piskefløde, salt peber, Dijon sennep, 1 skive spegeskinke eller kogt skinke pr. kotelet og lige så mange skiver Cheddar ost.

Koteletterne brunes på pande og lægges i ovnfast fad. Drys salt og peber og smør ½ tsk. Dijon sennep på hver kotelet, læg et stk. skinke på og derefter en skive ost. Skyen i panden tilsættes en lille ds. tomatpuré, balsamico og lidt vand og fløde.
Saucen hældes over koteletterne. Dæk med alufolie m hul i midten og sæt i ovn 200° i 1½ time.
Serveres med ris og hjertesalat + ovenstående dressing.
 
70-ernes bedste kartoffelsalat
2½ kg kartofler, 1 spsk. mayonnaise, 1 stort groft revet løg eller fint snittede forårsløg, salt, peber, ½ tsk. sukker, 2 spiseske rødvinseddike, ½ tsk. karry, 1 stor tsk. Dijon sennep, 1 l A38, en håndfuld kapers
.
Kog kartofler og skær dem i skiver, bland alle ingredienser og pynt med tomatbåde og frisk dild.
 
Fransk Berberiand - (opskrift fra Hejgaards Rugeri, Saxild)
Er anden frosset, skal den tø langsomt op i køleskab i to døgn. Skyl anden, tør den i køkkenrulle og gnid den med groft salt og peber ud-og indvendig. med 4 laurbærblade. Steges på nederste rille 50 min. pr. kg. ved 175 grader. Skær stegeposen op og hæld skyen fra. Brun anden ved 250°til skindet er sprødt - ca. 15 min.
Sovs: Hals, vinger og indmad brunes i gryde, der hældes 4 dl. vand ved og det småsnurrer. Skyen fra anden skummes for en del af fedtet og hældes ved. Sovsen smages til med 1 spsk. tyttebærsyltetøj og 2 spsk. rødkålssaft og lidt fløde og jævnes med maizena. Serveres med brunede kartofler og rødkål.
Tranchering: Klip anden i halve ved at klippe langs brystbenet og klip derefter langs rygbenet. Klip lår og vinger af. Brystkød løsnes fra benet og skæres i skrå skiver.
 
Stegt and / 1 års landand (Fru Hejgaards opskrift)
Er anden frosset, skal den tø langsomt op i køleskab i to døgn. Skyl anden, tør den i køkkenrulle, prik skindet med en spids gaffel, og gnid den med groft salt og peber ud-og indvendig.
Fyld anden med æbler, svesker + en skefuld honning.
Steg i stegepose og steg midt i ovnen 200° i 3½ time. Skyen hældes fra og anden grilles let. Skal stå og hvile 3-4 min. før den trancheres.

Sovs: Hals, vinger og indmad brunes i gryde, der hældes 4 dl. vand ved og det småsnurre 1 time. Skyen fra anden skummes for en del af fedtet og hældes ved. Sovsen smages til med 1 spsk. tyttebærsyltetøj og 2 spsk. rødkålssaft og lidt fløde og jævnes med maizena.
Serveres med brunede kartofler og rødkål. Halve skrællede æbler kan koges og serveres med æblegelé.

Tranchering: Klip anden i halve ved at klippe langs brystbenet og klip derefter langs rygbenet. Klip lår og vinger af. Brystkød løsnes fra benet og skæres i skrå skiver.
 
Coq au Vin
Hanekylling ca. 2 kg, 250 gr. bacon i tern, ½ kg. små løg, 250 gr. champignon, olie, salt, peber, 1 glas cognac, 1 spsk. mel, 3 fed knust hvidløg,  1 fl. rimelig god rødvin, buquet garni (fx persille, laurbær, timian, selleristilk)

Rist bacon, hæld hovedparten af fedtet fra. Skær kyllingen i mindre stykker. Kom olie på panden rist champignon + løg. Brun kødet, hæld et glas cognac ved og flamber. Kom alle ingredienser i + mel og vin. Kog i 1½ time og jævn saucen let. Serveres med ris og grøn.
 
Vagetar pie
Ingredienser: 1 rulle butterdej, div. grøntsager fx. knoldselleri, spidskål, porer, gulerødder, løg og lidt kartofler, mandler, havregryn, rasp olie, æg.

Knoldselleri, spidskål, porer, gulerødder, løg og lidt kartofler skæres i mindre tern - en god gryde fuld og koges med salt, peber og laurbærblade i så lidt van som muligt.
Rødbeder skrælles og skæres i ½ cm tynde skriver og koges.
I en stor skål blandes 3 spsk. havregryn, 4 spsk. rasp, 1 spsk. olie, salt peber, muskat, Provence krydderi, basilikum, 2 æg, et råt revet løg og lidt af suppen fra kogningen.

Smør et ovnfast fad og læg et kag rødbeder, derefter "farsen" af de blandede grøntsager. Øverst endnu et lag rødbedeskiver. Herefter et låg af butterdej, der pakkes godt ned i siderne. Prik hul i midten (skorsten). Pensel med æg og drys let hakkede mandler ud over. ½ time v. 200 grader.
 
Fisk i fad
4 pers: ½ kg. torskefilet, salt, peber, 2 laurbærblade, 1 kop fintklippet purløg, løg i tynde skiver, 6 revne gulerødder, 3 spsk. hvedemel, 1/4 l fløde + 1/4 l. vand, 50 g. revet ost, lidt rasp.

Fisken lægges i smurt ovnfast fad, laurbærblade lægges i kanten, så de kan fjernes før serveringen. Løg svitses i gryde og fløde + vand hældes ved, der jævnes med mel. Sovsen hældes over fisken, reven ost drysses over, der drysses med rasp. 3/4 time i ovnen ved 225°. Drys med purløg og server med små kartofler og grøn salat.
 
Salat af broccoli - tilbehør
Broccolibuketter, solsikkekerner, store rosiner, lidt ristet bacon i tern, dressing af cremefraiche, lidt sukker, vineddike, salt og peber.

Bland broccoli, solsikkekerner, rosiner. Dressingen hældes på lige før serveringen og bacon drysses over.
 
Kyllingepie - den hurtige
2 pers: 2 stk. kyllingebryst, frosset butterdej, 4 store kogte kartofler, løg, hvidløg, salt, peber, provence krydderi, 1 æg, 4 spsk. olie, Dijonsennep, cremefraiche.

Kylling, løg og hvidløg skæres i stykker og lægges i marinade af sennep, olie, salt og peber. Må gerne stå natten over i køleskab, hvis muligheden er der. Tærtefad smøres og skiveskårne kartofler lægges i. Det marinerede kød lægge på + klatter af cremefraiche og øverst et låg af butterdej (to plader eller ½ rulle). Der pensles med æg. Bages ved 200° i 45 min.
 
Timbale med broccoli - tilbehør
4. pers: små folie-forme, små broccoli-buketter, 3 store æg, lidt fløde, salt-peber, paprika, timian.

Blancher broccoli-buketterne, smør formene med olie. Pisk æggene med gaffel og tilsæt resten af ingredienserne. Læg broccoli i hver form og hæld æggemasse over - kun 3/4 fuld. Sæt formen i vandbad og bag dem 180° i 15 min. midt i ovnene. Er det et lille antal, kan man anvende sauterpande med låg på el-pladen.

 
Culotte
1 lille culotte (det er de bedste) ridses med meget skarp kniv - lige igennem senen under fedtlaget men ikke ned i kødet. Det tager tid! Pres 2 fed hvidløg ud over fedtet, drys med salt og peber og herpes de Provence. Steg 40 min ved 180 grader. OBS stegen skæres på tværs af kødfibrene = fra den brede endes mest fremskudte hjørne. Server fx med kold kartoffelsalat og tomatsalet.
 
Provencalsk lammekølle
Kartofler, løg, lammekølle, salt, peber, hvidløg, herpes de Provence, boulion.

Kartofler og løg skrælles og skiveskøres, - lægges i smurt ildfast fad. Drys med salt og peber og hæld boulion ved. Læg lammekøllen oven på kartoflerne. Spæk køllen med hvidløg, drys salt og peber og rigelig herpes de Provence. Steg midt i ovnen ved 180 grader i 1 3/4 time.
Server med tomatsalat.
 

 

løg





Gammeldags æggekage www.sienna.dk/MAD


krydderi


Fløde kartofler
 




Gammeldags oksesteg - Annette Præstegaard -
 


 



 

Vegetar pie, wwww.sienna.dk/MAD


     
     Unikke gaver

     Smykker til 
     individualister

    www.sienna.dk


    

    
Indretnings- 
    design

     Få hjælp i 2
    timer eller mere
     www.prae.dk/bo


   
Annette Præstegaard: Thoras Blonde
    Unika porcelæn 
    
Spændende design:
     Thoras Blonde
   www.prae.dk/thora


   
    Billedkunst
    

     Malekursus
     Undervisning
     www.prae.dk/
     gallerie/txt/und


   

   
Unikke gaver

     Smykker til 
    individualister

    www.sienna.dk


    
Annette Præstegaard: Thoras Blonde
    
Unika porcelæn 
    
Spændende 
    design:
    Thoras Blonde

   
www.prae.dk/thora


   

     Designbureau
     Professionelt 
    materale
    til præsntation
  
    www.prae.dk



  
 Boligindretning

   
 Få hjælp i 2
    timer eller mere

    www.prae.dk/bo

     
     Billedkunst